“…Vaaz vererek öğretmek benim işim değil, sanat zaten başlı başına bir öğrenme süreci. Benim işim, yaşayan görüntüler aracılığıyla konuşmaktır, yargılar aracılığıyla değil. Hayatı, hayat olarak ele almalı ve asla ucuzlatmamalıyım”. Gogol
Kafkas Rüzgarı’nın sunucusu, gurucuhaber. com konuk yazarı Bedisa Eliadze, Ankara-Çankaya’da Bedi Sanat Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Yaratıcı drama eğitmenliğinde edindikleri deneyimden yola çıkarak güçlü bir kadroyla yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak.
Bedi Sanat Anaokulu, her bir öğrencisini birey olarak kabulleniyor. Gelişimlerini akranlarının becerisi doğrultusunda değil kendi yeteneklerinin ışığında değerlendiriyor. Bireysel ayrıcalıkların merkeze alındığı bir anlayışla onların gelişimini destelemeyi amaçlıyor.
Anaokul, çocukların kendilerini ve yaşamı keşfetme yolculuğunda sanatla ve doğal olanla iç içe ilerleyerek, bağımsız birey olmalarına ortam sağlamayı hedefliyor.
Diyetisyen tarafından hazırlanan beslenme programıyla çocukların sağlıklı beslenmesini özen gösteriyor. Ebeveynler, alarm sistemleri, gaz dedektörleri, panik butonları sayesinde çocuklar adına güvenlik endişesi yaşamıyorlar.
Çocukların sevgi ve aidiyet ihtiyaçları, sosyal ve duygusal gelişimleri profesyonel bir ekip tarafından her daim gözlenirken herhangi bir problemde klinik psikolog, psikolojik danışman ve öğretmen durumu değerlendirerek aile ile işbirliği giriyor.
10 farklı branşla eğitim müfredatını zenginleştiren kurum, çocukların sanatla kendilerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Çocuklar, Bedi Sanat’tan ayrıldıklarında özgüvenleri yüksek, özsaygıları gelişkin, kendini iyi ifade eden bireyler olarak kuruma veda ediyorlar.
Bu bağlamda kurum müdürü Bedisa Eliadze; yazar Gogol’un şu sözlerini kendine şiar edindiğini dile getiriyor.
“…Vaaz vererek öğretmek benim işim değil, sanat zaten başlı başına bir öğrenme süreci. Benim işim, yaşayan görüntüler aracılığıyla konuşmaktır, yargılar aracılığıyla değil. Hayatı, hayat olarak ele almalı ve asla ucuzlatmamalıyım”
Bedi Sanat Anaokulu, her bir öğrencisini birey olarak kabullenir, gelişimlerini akranlarının becerisi doğrultusunda değil kendi yeteneklerinin ışığında değerlendirir.
Bireysel ayrıcalıkların merkeze alındığı bir anlayışla onların gelişimini destekler.
Diğer kurumlardan ayırıcı özelliğimiz, çocuklarımızın kendilerini ve yaşamı keşfetme yolculuğunda sanatla ve doğal olanla iç içe ilerleyerek, bağımsız birey olmalarına ortam saglamaktır.
Bu bağlamda; yazar Gogol’un şu sözlerini kendine rehber edinmiştir.
“…Vaaz vererek öğretmek benim işim değil, sanat zaten başlı başına bir öğrenme süreci. Benim işim, yaşayan görüntüler aracılığıyla konuşmaktır, yargılar aracılığıyla değil. Hayatı, hayat olarak ele almalı ve asla ucuzlatmamalıyım”
Bedi Sanat Anaokulu’nda çocuklar;
diyetisyen tarafından hazırlanan beslenme programıyla sağlıklı beslenirler, uyku problemi yaşamazlar, özbakım becerilerini geliştirirler.
Bedi Sanat aileleri, güvenlik endişesi yaşamazlar. Alarm sistemleri, gaz dedektörleri, panik butonları 24 saat kesintisiz çalışır.
Çocukların sevgi ve aidiyet ihtiyaçları, sosyal ve duygusal gelişimleri profesyonel bir ekip tarafından her daim gözlemlenir, herhangi bir problemde klinik psikolog, psikolojik danışman ve öğretmen durumu değerlendirerek aile ile işbirliği içine girer.
Çocukların her biri birey olarak ele alınır, kişilik gelişimlerinin zedelenmemesine özen gösterilir. Varlıklarına itibar edilir. Beyanları esas alınır.
Kendilerini sanatla gerçekleştiren çocuklar, Bedi Sanat’tan ayrıldıklarında özgüvenleri yüksek, özsaygıları gelişkin, kendini iyi ifade eden bireyler olarak bizlere veda ederler.